Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Ázsia szívében 1: KEIO Wagner Szimfonikus Zenekar


Budapesti Kongresszusi Központ

2018. március 9. 19:30

Japán legidősebb és leghíresebb egyetemi zenekara ismét visszatér egyik kedvenc koncertvárosába: Budapestre!

A Keio Egyetem Wagner Zenekara, amelyet 1901-ben alapítottak, megalakulása óta több mint kétszáz koncertet adott.  Vezető karnagya volt a zenekar "atyja", Atsushi Otsuka, valamint Nakayama Fujio, Yazaki Hikotaro és Totsuka Naohiro. Az alapítók Richard Wagner, a zenetörténet egyik legforradalmibbnak számító zeneszerzőjének nevét javasolták az együttes megnevezéseként felvenni - a zenekarra ugyanis Wagnerhez hasonlóan jellemző a progresszivitás és a szabad gondolkozás, nem is beszélve Wagner művei iránti rajongásról.

Története során több mint 2500 diák játszott már az együttesben. A töretlenül képviselt magas minőség, rendszeres Japán és világkörüli turnék ellenére azonban az együttes szellemisége továbbra is családias a tagok beszámolói alapján: mindenki megkapja az esélyt, hogy valami egyedit alkothasson a zenekarban. A tagokat rendszeresen hívják vendégszerepelni más együttesekbe is.

A zenekar munkáját jelenleg Kawachi Yoshinori és Masahiko Okouchi irányítja. 1996-ban világpremierként, a szerző irányításával mutatták be Lorin Maazel A pearl, a girl című darabját. Az együttes nemcsak Japánban lép fel nagy sikerrel, hanem külföldön is. 2006-os európai turné során Bécs, Bamberg, Prága után Budapesten, 2010-ben és 2014-ben Düsseldorf, Brno, Bécs után ismét – kedvenc koncertvárosukban – Budapesten,  a  MÜPÁ-ban adtak forró hangulatú koncertet.

A zenekar 2016 novemberében koncerttel ünnepelte fennállásának 115. évfordulóját, és 2017-ben híres művészekkel TV felvételük is volt. 2018-ban újra Európában koncerteznek, az úti cél Prága, München, Bécs és Budapest koncert termei. Ezúttal a Kongresszusi Központ ad helyet az előadásnak.

 

VEZÉNYEL: Masahiko Okouchi

 

MŰSOR

Richard Wagner: Lohengrin - Prelude to Act III

 

Tschaikowski: Capriccio Italien op. 45, The Capriccio Italien, Op. 45

Hiroshi Ohguri (Ōguri Hiroshi, July 9, 1918 - April 18, 1982): Fantasy on Osaka Folk Tunes

Johannes Brahms (Orchester Bearbeitung, Schönberg, Orchestra editing): Klavierquartett Nr. 1 in G Moll. Op. 25, (Piano Quartet No.1 in G minor, Op.25)


Az Ázsia szívében egy különleges koncertsorozat, amely során két világhírű japán szimfonikus zenekart hallgathat meg élőben.

 

MÁRCIUS 9. (PÉNTEK) 19:30

Ázsia szívében 1: KEIO Wagner Szimfonikus Zenekar

 

MÁRCIUS 27. (KEDD) 19:30

Ázsia szívében 2: Okayamai Gakugeikan Művészeti Iskola Nagyzenekara

 

EGYEDI AKCIÓ!
Amennyiben mind a két Ázsia szívében koncertre vásárol legalább egy darab jegyet, az Okayamai Gakugeikan jegyekért csak jelképes, 1000 forintot kell fizetnie!
érdekel a kedvezmény!
(az akció azután érvényesül, ha mind a két koncert, legalább egy-egy jegyét a kosárbe helyezte)